Vi kan hjälpa er med trädgårdsanläggning i Örebro
featured

Trädgårdsanläggningar är en oumbärlig del av en charmig stad som Örebro. Men om de inte planeras noga kan allt arbete gå till spillo. Vi förklarar vad som gör en trädgårdsanläggning bra, hur du ska gå tillväga, och hur vi kan hjälpa till i processen. 

Trädgårdsanläggning i en nötkärna

Kort och gott omfattar trädgårdsanläggning allt i en trädgård. Det kan handla om allt från att plantera växter och buskar till grävning, och stenläggning, samt annat som du kan behöva till din trädgård. 

Det som skiljer trädgårdsanläggning från det egna trädgårdsarbetet du gör är oftast skalan på projektet. Vanligtvis anställer man en trädgårdsfirma för att göra de större projekten som man inte kan göra själv. Om du till exempel ska schakta och asfaltera din uppfart och dessutom vill lägga till grönska, är det en bra idé att anlita en trädgårdsfirma som kan göra trädgårdsanläggning åt dig. 

Även offentliga områden såsom parker eller privata områden som bostadsrättsföreningars trädgårdar lämpar sig väl för trädgårdsanläggningar. De sköts oftast av en kommun eller av medlemmar i bostadsrättsföreningen. Men för att ett offentligt område ska bli levande och trivsamt krävs en välplanerad grönska som tilltalar de människor som ska använda det. 

Ta hänsyn till omgivningen

Den stora frågan som kvarstår är hur man faktiskt ska planera sin trädgårdsanläggning. Det viktigaste som dock bör nämnas är att man i varje projekt tar hänsyn till omgivningen. Hur er utemiljö ska se ut beror i allra högsta grad på hur närliggande miljön ser ut. Örebro har många klassiska miljöer i de äldre delarna av staden längs med Svartån. Dessutom ligger många bostadsområden nära vacker natur, till exempel de i östra delarna av staden nära Rynningevikens naturreservat. När du planerar din utemiljö inför en trädgårdsanläggning bör du alltså tänka på omgvningen men även val av material och vilken funktion det ska fylla är viktiga faktorer.  

Hur kan vi hjälpa dig? 

Det finns alltså många rörliga delar när det kommer till trädgårdsanläggningar. Det kan vara svårt att få allt att passa. Då är det bra att ta hjälp av ett trädgårdsföretag med lokal kännedom. Vi på Trädgårdstjänst i Örebro AB kan och vet hur man ser till att din trädgård blir så bra som bara möjligt, vi har trots allt funnits här i över 60 år.

Vi vet därför vad som passar i de olika delarna av Örebro och hur man kan ta hänsyn till omgivningen. Oavsett om du behöver hjälp med att förnya en lekplats, göra en stenläggning eller plantera grönska har vi den teoretiska och praktiska kunskapen som krävs. Dessutom driver vi ett snickeri, på så vis kan du komplettera din nya utemiljö med trädgårdsmöbler. Om du är sugen på att påbörja ett nytt projekt kan du också göra ett besök till vår visningsträdgård Botanicum för att hämta inspiration och nya idéer. Tveka inte att kontakta oss så fort du vill ha hjälp med din trädgårdsanläggning!

Share on